tiistai 18. marraskuuta 2014

Dataseppä matkalla pilveen

Tämä seuraava linkki kannattaa lukea, jos tunne vielä täydellisesti hallitsevansa SOME:tusta:
http://www.virtuaaliamk.net/


Dataseppä opetteli tänään Googlen työkaluja, ja tykästyi niihin. Asensin uuden läppärin itselleni, ja tiedostojen siirto vanhasta koneesta uuteen onnistui kivasti Google Drive:n kautta. Samalla tutustuin Google Doc:seihin.

Olen kyllä jakanut tiedostoja Google Driven kautta, mutta läppärilläni ollut aina Officen työkalut. No nytpä ei Office:akaan ole enää välttämätön asentaa, vaan tilalta voipi käyttää ilmaisia Googlen vastaavia: Documents (=Word), Sheets (=Excel), Presentation (=Powerpoint), Drawing (=Paint). Miinuspuolena on internet- yhteyden aiheuttama hidaste käyttöön, jos se nyt juurikaan hidastaa. Tietoturvankin sanotaan olevan kunnossa, ja uskon näin olevan. Kaikkia salaisuuksiani en silti kuitenkaan valmis ole pilveen viemään..

Eihän Office:ssa Googlen palveluihin verrattuna muuta vikaa ole kuin hinta. Microsoftin SkyDrive:han tarjoaa samat palvelun kuin Google. Makuasia mitä haluaa käyttää. Itselläni tuli aikanaan valittua Samsung puhelimeksi, ja sen sitten on johdatellut Googlen palvelujen käyttäjäksi.

Pilveen on matkalla myös Dataseppä, joskaan ei vielä täysin pilvessä =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti